Veelgestelde vragen


Samen met kinderen als changemakers inspireert KidsRights een wereldwijde beweging voor kinderrechten. Fantastisch dat jij hier ook aan bij wilt dragen! Twijfel je nog hoe? Wij helpen je graag verder! Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op via: Marketing@kidsrights.org.  Wij helpen je graag verder.

Actie

Hebben jullie promotiemateriaal dat ik kan gebruiken?
Wil jij jouw actie extra kracht bij zetten? Stuur dan een mailtje aan marketing@kidsrights.org. Wij sturen dan, nadat jouw actie is aangemaakt, een poster, flyer en donatiebox toe.
Kan er iemand van KidsRights langskomen om een cheque in ontvangst te nemen?
KidsRights is een kleine organisatie, daarom is het niet altijd mogelijk dat een van onze medewerkers een cheque in ontvangst kan nemen. Uiteraard waarderen wij jullie inzet wel enorm en zullen ons best doen om wel te komen. Stuur daarom op tijd een mailtje met het exacte verzoek naar marketing@kidsrights.org, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Concentrate x KidsRights campagne

Ik zie verschillende posts en promo’s voorbij komen op social media. Wat is dit precies?
‘Make Some Change…’ is het nieuwe jaarlijkse initiatief van RTL MCN en KidsRights, met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘veilige scholen wereldwijd’, in navolging van de Internationale Kindervredesprijs die KidsRights eind vorig jaar uitreikte aan de March For OurLives initiators. Deze Amerikaanse, door scholieren geïnitieerde movement, zet zich in voor safe schools en safe communities. Zij kregen wereldwijde steun met hun protestmars.

Met de actie ‘Make Some Change… Voor Veilige Scholen’ willen KidsRights, Concentrate en de
influencers laten zien dat iedereen een changemaker kan zijn, en omdat ze geloven dat jongeren de wereld in beweging kunnen brengen.
Wat wil KidsRights bereiken met deze campagne?
Wij geloven dat kinderen en jongeren het beste in staat zijn om de wereld in beweging te brengen. Binnen The KidsRights Changemakers Movement verbinden, inspireren en activeren wij álle jongeren wereldwijd om positieve verandering tot stand te brengen.  Door hun changemaking initiatieven op het platform te delen én te ondersteunen, inspireren en mobiliseren jongeren elkaar. Zij zijn de wereldwijde community van changemakers.

Met deze campagne willen wij zo veel mogelijk Nederlandse jongeren stimuleren om ook een changemaker te worden. En samen zoveel mogelijk geld op te halen voor andere changemakers die met hun initiatieven opkomen voor veilige scholen wereldwijd.
Wat gebeurt er met de opbrengst uit deze campagne?
De opbrengst van de campagne komt ten goede aan de initiatieven van changemakers die zich inzetten of in willen gaan zetten voor veilige scholen wereldwijd.  Kijk hier om welke initiatieven het onder andere gaat.

Of doe inspiratie op en meld jouw eigen initiatief voor veilige scholen nu aan!
Waarom veilige scholen?
Kijk hier voor een duidelijke toelichting:
https://support.thekidsrightschangemakers.org/make-some-change-scholen
Ik wil graag cash doneren. Kan dat?
De campagne is volledig digitaal. Wanneer je cash geld hebt ingezameld, zijn we hier natuurlijk ook blij mee! Je kan dan het beste het geld eerst op jouw rekening storten en dan via de actiepagina toevoegen aan de juiste groep.
Om te zorgen voor zo min mogelijk vertraging, kan je de hoogte van het bedrag en bij welke groep dit bedrag bijgeschreven moet worden, vast mailen naar marketing@kidsrights.org, dan houden wij het in de gaten.
Lukt het niet of heb je een andere vraag hierover, stuur ons dan ook gerust een mail!
Hoe kan ik een changemaker worden?
Wil jij opkomen voor de rechten van kinderen over de hele wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou! De KidsRights Changemakers Movement is op zoek naar alle kinderen en jongeren die de wereld willen verbeteren voor kinderen. Waar ook ter wereld! Meedoen is makkelijk. Iedereen kan namelijk een changemaker zijn!

Meer over de Changemakers Movement
Onze groep is niet geselecteerd. Hoe kan ik toch meedoen?
Mocht je niet toegevoegd worden aan de Whatsapp-groep dan dagen wij jullie als nog uit om in actie te komen voor veilige scholen wereldwijd. Verzamel zoveel mogelijk geld met je vrienden, zodat changemakers van over de hele wereld ondersteund kunnen worden bij hun inzet voor veilige scholen!

Start een eigen actie
Het lukt mij niet een groepsaccount aan te maken, wat nu?
Wat vervelend dat het niet lukt! Stuur een mail naar marketing@kidsrights.org met jouw naam en e-mailadres en we lossen het probleem zo snel mogelijk voor je op.
Het lukt mij niet om een actie aan te maken, wat nu?
Wat vervelend dat het niet lukt! Stuur een mail naar marketing@kidsrights.org met jouw naam en e-mailadres en we lossen het probleem zo snel mogelijk voor je op.
Hoe kan ik bijdragen zonder een team te sponsoren?

KidsRights

Wat doet KidsRights?
Kinderen zijn changemakers. KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd. KidsRights is ervan overtuigd dat kinderrechten beter nageleefd worden wanneer kinderen zelf meebeslissen over de zaken die hen direct aangaan en zij zelf in actie kunnen komen.
Welke keurmerken heeft KidsRights?
KidsRights heeft de ANBI-status en is in het bezit van het CBF-keurmerk.
Kan ik mij ook aanmelden als vrijwilliger?
Jazeker! KidsRights kan altijd changemakers gebruiken, die onze collega’s kunnen ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden of specifieke projecten. Neem hiervoor contact op met info@kidsrights.org.
Ik wil graag donateur worden van KidsRights. Hoe regel ik dit?
Fantastisch dat je zo betrokken bent bij het werk van KidsRights. Het makkelijkst is om dit online te doen, via: https://kidsrights.org/nl/donate. Of stuur een mailtje naar info@kidsrights.org, met jouw gegevens, dan nemen we contact met je op.

Sponsoring

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?
Jouw bijdrage komt ten goede aan het werk van KidsRights. Wij maken kinderen sterk. Wij brengen kinderrechten wereldwijd onder de aandacht. Wij ondernemen actie, doen onderzoek en zorgen dat kinderen worden gehoord. Samen brengen wij de wereld in beweging. Voor meer gedetailleerde informatie kijk op www.kidsrights.nl.
Kan er ook gesponsord worden vanuit het buitenland?
Donaties en sponsorbedragen vanuit het buitenland, kunnen direct op de rekening van KidsRights worden overgemaakt. Vergeet niet te vermelden voor welke actie de bijdrage is en welke persoon je wilt sponsoren.

IBAN: NL30 INGB 0000 008986
BIC: INGB NL2A
Kan ik ook een algemene donatie doen aan KidsRights?
Fantastisch dat je zo betrokken bent bij het werk van KidsRights. Het makkelijkst is om dit online te doen, via: https://kidsrights.org/nl/donate. Of stuur een mailtje naar info@kidsrights.org, met jouw gegevens, dan nemen we contact met je op. Je kan ook o.v.v. jouw naam en reden direct doneren via IBAN: NL30 INGB 0000 008986.
Ik sponsor met mijn bedrijf. Kan ik ook een factuur van mijn donatie ontvangen?
Stuur een mail aan marketing@kidsrights.org met daarin jouw gegevens, de actie die je wilt sponsoren, het bedrag en de adresgegevens voor op de factuur. Dan zorgen wij er voor dat er een factuur wordt toegestuurd en het bedrag wordt bijgeschreven bij de actie/deelnemer. 
Hoe kan ik met mijn bedrijf een bijdrage leveren aan acties van en voor KidsRights?
Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Een algemene donatie, sponsoring van een deelnemer, een specifieke actie of evenement of in natura. Of word KidsRights Business Friend! Neem contact op met Aimée Vegter, via aimee@kidsrights.org. Zij gaat graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
Ik wil graag contant opgehaalde donaties toevoegen aan een actie. Kan dat?
Dat kan zeker. Stuur een mailtje aan marketing@kidsrights.org met jouw gegevens. Dan nemen we z.s.m. contact op om dit in orde te maken.
Wat gebeurt er met de opbrengst van mijn actie als ik deze actie annuleer?
Bedragen die reeds zijn opgehaald met de aangemelde actie, worden niet teruggestort. Dit wordt gezien als donatie aan KidsRights.
Ik heb geld gesponsord aan een deelnemer, maar dit is niet zichtbaar op de profielpagina. Wat moet ik nu doen?
Stuur een mailtje aan marketing@kidsrights.org met jouw gegevens en de deelnemer die je wilt sponsoren. Dan nemen we z.s.m. contact op om dit in orde te maken.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen